Skip to content
pexels-irina-iriser-2781760

Wat is complementaire zorg?

Misschien heb je er wel eens van complementaire zorg gehoord. Maar wat is het nu precies en zou het iets voor jou zijn? Geen zorgen, ik ga het je uitleggen in eenvoudige woorden.

Letterlijk: aanvullende zorg

Complementaire zorg is eigenlijk een aanvulling op de reguliere medische zorg die je van artsen en ziekenhuizen krijgt. Het draait allemaal om het idee dat verschillende benaderingen van gezondheid en welzijn kunnen samenwerken om jou te helpen je beter te voelen. Het wordt ook wel alternatieve zorg genoemd.

Stel je voor dat je een verkoudheid hebt. Je gaat naar de dokter en hij schrijft je medicijnen voor om de symptomen te verlichten. Dat is de reguliere medische zorg. Maar complementaire zorg zou kunnen betekenen dat je ook overweegt om thee te drinken met honing en citroen om je keel te verzachten, of misschien wat yoga-oefeningen doet om je immuunsysteem te versterken. Deze aanvullende benaderingen kunnen helpen om je sneller beter te laten voelen.

Lichamelijke zorg én geestelijk welzijn

Het mooie van complementaire zorg is dat het niet alleen draait om lichamelijke gezondheid. Het kan ook je geestelijke welzijn bevorderen. Denk aan dingen als mindfulness-meditatie om stress te verminderen, of aromatherapie om je humeur te verbeteren. Deze benaderingen richten zich op het totale plaatje van jouw gezondheid.

Wat wel belangrijk is om te onthouden, is dat complementaire zorg niet moet worden gezien als een vervanging voor reguliere medische behandelingen. Het is eerder een aanvulling, iets extra’s om jou te helpen om je beter te voelen en gezonder te leven.

Voorbeelden van complementaire zorg

Er zijn veel verschillende vormen van complementaire zorg, zoals acupunctuur, kruidengeneeskunde, chiropractie en nog veel meer. Wat voor jou werkt, kan variëren, dus het is een kwestie van uitproberen en ontdekken wat het beste bij jou past.

Bij Health Warrior bied ik je een unieke combinatie van complementaire zorg waarbij ik kijk naar jou als mens als geheel: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Met als doel dat jij weer snel goed in je vel komt te zitten.

Verschillende onderdelen uit de complementaire geneeskunde worden door mij gecombineerd om tot een gedegen en complete oplossing van je probleem te komen: therapie om het probleem aan te pakken, coaching om nieuw gedrag te begeleiden en orthomoleculair voedingsadvies om het lichaam in de beste conditie te krijgen.

Extra hulpmiddel in jouw gezondheidskit

Je kunt complementaire zorg het beste zien als een extra hulpmiddel in jouw gezondheidskit. Het kan je helpen om je beter te voelen, zowel fysiek als mentaal. Als je interesse hebt, neem dan gerust contact op om eens te informeren welke complementaire benaderingen voor jou zinvol zouden kunnen zijn. Samen kunnen we een plan maken om jouw welzijn te verbeteren.

Dat is het voor vandaag, ik hoop dat je een beetje wijzer bent geworden en dat je me weet te vinden als je me nodig hebt. Blijf gezond en zorg goed voor jezelf!

Deel dit bericht

Nog geen reacties, voeg jouw reactie toe!


Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *